Hello Fresh Foodbox testen

Dit is het tweede artikeltje in de reeks “foodboxen testen”. Ik schreef vorige keer al over mijn ervaring met de 15gram foodbox, lees deze hier.

Deze keer zag ik een mooie kans verschijnen op Vente Exclusive om de Hello Fresh foodbox eens uit te testen. Ik bestelde een voucher voor 44€ voor 2 maaltijdboxen. Dit kwam overeen met een 1+1 gratis actie.

Hoeveel kost het?

Een gewone Hello Fresh foodbox voor 2 personen met 3 maaltijden kost 43,95€. Een maaltijd kost je dus 7,325€ per persoon. Dat is iets minder dan de 15gram Foodbox (8,16€ per persoon).
Er zijn ook nog andere opties, zo kan je ook voor 4 of zelfs 5 maaltijden kiezen en het aantal personen wijzigen. Over het algemeen geldt: hoe meer maaltijden en hoe meer personen, hoe goedkoper je maaltijd wordt.

Welke gerechten heb ik gekozen

Ik koos voor de volgende drie gerechten:

  1. Pittige thaise burger met paksoi en zoete aardappelfrietjes (belofte: klaar in 45 minuten)
  2. Schelvisfilet in ontbijtspek met spinazie-tomaatstamppot (belofte: klaar in 30 minuten)
  3. Thaise groene curry met zelfgedraaide kipballetjes, paksoi en gele peen en honingpindas (belofte: klaar in 20 minuten)

Ook bij Hello Fresh moet je enkele basisingrediënten standaard in huis hebben, denk aan olijfolie, peper en zout, witte wijnazijn,… De leveringen zijn heel flexibel vond ik, zo lieten we onze box op zondagavond tussen 16h en 18h leveren. Net als bij 15gram krijg je op voorhand een mail en een smsje met een accurate schatting van levertijd. Deze werd perfect gerespecteerd zodat we zondagavond al konden beginnen met koken.

Eerste indruk

De Hello Fresh box bevat per maaltijd een kartonnen bakje waar alle ingrediënten mooi afgemeten in zitten. Alles zag er vers uit, de houdbaarheidsdatum werd ook steeds goed aangegeven. Er worden receptkaarten bijgeleverd met alle te volgen stappen. Daarnaast had ik ook de app gedownload.

Hello fresh foodbox test

Koken maar

Het waren makkelijk te volgen recepten en het resultaat was elke keer een heerlijke maaltijd. Ook de porties zijn zeker ruim genoeg! Mijn favoriet was de Thaise groene curry. Dit ga ik zeker nog eens maken! Ik ben blij dat ik paksoi heb ontdekt, een verrassend lekkere groente voor in de wok. 

Hello fresh foodbox test
Pitte thaise burger met zoete aardapplefrietjes, fris komkommerslaatje, limoenmayonaise en paksoi
Hello fresh foodbox test
Schelvis met ontbijtspek en een spinazie-tomaat stamppotje
Hello fresh foodbox test
Thaise groene curry met gewokte paksoi, gele peen en zelfgedraaide kipballetjes met rijst. Getopt met honingpindas.

Minpunten versus pluspunten

Ik vond de Hello Fresh foodbox verrassend goed. Er zaten voor mij meer groenten in dan de 15gram foodbox en dat vind ik een belangrijke troef. Daarnaast is hij heel schappelijk van prijs en heb je telkens keuze uit veggie, makkelijke, familygerechten. Ook de levertijden zijn heel goed en divers en je kan het abonnement makkelijk pauzeren of stopzetten. Ik ga deze zeker weer eens bestellen als we een drukkere periode tegemoet gaan op het werk bijvoorbeeld. Dan is het echt tijdbesparend 🙂

Ik heb geen minpunt gevonden! 🙂

 

Deze post werd NIET gesponsord door Hello Fresh.

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.