Een happiness-factor

Een van de dingen waar ik extreem happy van word, zijn katten. Noem mij gerust een crazy cat lady, ik ben er trots op! 😉 

Kattenfilmpjes op YouTube: heerlijk tijdverdrijf.
Katten bij vrienden in huis: steevast gaan aaien.
Katten buiten of in je tuin spotten: proberen te lokken
Een nestje kittens zien: een halfuur lang “oooooh” en “ma zie hoe schattig”-kreetjes uitslaken. 

Ik kan het echt niet plastischer uitdrukken dan dat: I am a cat person.

Red een beestje uit het asiel

Ik denk dat mijn vriend de bui al snel voelde hangen. Helaas was hij in het begin helemaal niet zo enthousiast. Hij dacht dat het vuile beesten waren die overal in huis viezigheid zouden achterlaten. Oh ja en hij vond ze hautain. Jahaaa, maar dat maakt deel uit van hun charme schat!

Gelukkig kon ik hem zodanig mentaal bewerken (lees: hem elke dag bestoken met schattige katjes uit asielen over heel België) dat hij met mij, exact een jaar geleden, toch naar het asiel van Aalst ging om op zoek te gaan naar een lief kattenbeestje. 

De aanhouder wint ! Hoera !  

Beeld uit het asiel

Eenmaal aangenkomen in het asiel, stond een aantal katten in kooitjes ons op te wachten. Je weet dat de verzorgers daar veel met de dieren bezig zijn en dat er wel goed voor wordt gezorgd, toch is het schrijnend om al die beestjes daar te zien wachten op een nieuw baasje. Twee katten stonden ons aan, maar eentje viel af omdat deze volgens de mensen van het asiel niet buiten mocht (te angstig karakter). Aangezien wij een leuke tuin hebben en rustig wonen, wouden we toch echt een katje dat buiten kon op termijn.

De andere, een gitzwarte poes, zat helemaal achteraan haar kooitje lusteloos te wezen. Ze keek zelfs niet op.  Geen grumpy cat, maar eerder depri cat. Ze was op dat moment bijna 1 jaar oud.

Net omdat er zo weinig leven in zat, twijfelden we even,  maar toch besloten we om haar mee te nemen. Hoe zou je zelf zijn, dachten we, als je de hele dag in een minikooitje zou zitten…Je zou voor minder wezenloos voor je uit zitten staren.

kat adopteren asiel
Floki

Geen moment spijt

Katten hebben tijd nodig om te wennen aan een nieuwe woonplek. Je moet geduld uitoefenen en hun vertrouwen winnen.
Zo ook bij onze geadopteerde poes, die we Floki doopten. Ze heeft wat tijd nodig gehad om te wennen maar nu is ze als een vis in het water.  Ze brengt zelfs wekelijks muizen of ratten binnen als cadeautjes.
Als iemand ons trouwens kan zeggen hoe we haar duidelijk kunnen maken dat wij dit niet lusten, laat het ons zeker weten. 😉 
Dat laatste is wat minder tof maar bon, we vegen het af met de mantel der liefde (en  veel Dettol).

Voordelen van adoptie

  • Je geef een beestje een tweede kans!
  • De dieren zijn altijd wettelijk in orde (gevaccineerd/gesteriliseerd/gecastreerd/gechipt). Je betaalt hiervoor een klein bedrag.
  • De mensen van het asiel kunnen je sowieso iets vertellen over het karakter van het beestje, en of het bij je zal passen.

Dus, mijn boodschap aan de wereld is: als je een huisdier wil, ga dan alsjeblieft naar een asiel. Je vindt er  altijd een diertje dat bij jou past en het geeft een heel goed gevoel om te weten dat je een dier hebt “gered”. 

adopteer je kat

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.