Een heerlijke vegetarische quinoasalade

De heerlijke zonnige maar barkoude dagen brengen de goesting in lentedagen naar boven bij mij. Vooral omdat ik al een week sukkel met een virusje dat hardnekkig in mijn lichaam blijft sluimeren. Awoert! Ik besloot het te lijf te gaan met gezonde voeding en vooral: veel slaap. Laat ons hopen dat die combinatie binnenkort iets oplevert 😉 . Ik deel alvast een van mijn favoriete receptjes van deze week met jullie: een heerlijke quinosalade met broccoli en fetakaas.
Ik eet megagraag broccoli: deze vitaminen- en mineralenbom is een van mijn lievelingsgroenten. In de wok, met pasta of rijst, of met een patatje: laat maar komen! De combinatie met quinoa, feta en de zurige maar smeuïge dressing is echt fingerlicking good. Beloofd!

 

Quinosalade met broccoli en feta
Print
Ingredients
  1. - 1 broccoli
  2. - 200 gram quinoa
  3. - 150 à 200 gram fetakaas
  4. - flinke knijp citroensap
  5. - 2 eetlepels mosterd
  6. - 8 eetlepels griekse yoghurt (of gewone natuuryoghurt)
  7. - zwarte peper
Instructions
  1. - Spoel eerst de quinoa af onder koud water. (Waarom afspoelen? Quinoa bevat van nature saponine stoffen. Dit kan een bittere smaak geven aan quinoa.Door te spoelen was je dit laagje van de quinoa af.)
  2. - Kook deze dan in water (volgens de aanwijzingen op je verpakking) en voeg er een half bouillonblokje aan toe voor wat meer smaak.
  3. - Was ondertussen de broccoli, snij deze in roosjes en stoom of kook ze gaar.
  4. - Als je quinoa en broccoli gaar zijn, laat je ze even afkoelen. Je kan ondertusssen de feta in blokjes snijden.
  5. - Maak nu de heerlijke dressing door de griekse yoghurt te mengen met de mosterd, peper en het citroensap.
  6. - Meng, als de broccoli en quinoa afgekoeld zijn, dit alles door mekaar en werk af met een dikke toef zelfgemaakte dressing.
  7. Smakelijk!
Notes
  1. Dit is een portie voor 3 personen ongeveer 😉
Life Is Good https://www.life-is-good.be/

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.