Deze week geef ik weer een klein overzicht van wat er op le menu stond de voorbije twee weken. Zoals jullie weten ging de tweede eliminatiefase van start (lees hier waarom) en mag ik voorlopig geen zuivel eten. Dat maakt het allemaal natuurlijk weer wat complexer, maar moeilijk gaat ook! 🙂 Kijk snel verder voor inspiratie!

Ontbijt

Never change a winning team (ook al is het nog steeds niet altijd even paleo), glutenvrije havermout is altijd lekker, net als de
zelfgemaakte paleo muesli (superlekker!). Ik blijf het moeilijk hebben om groenten bij het ontbijt te eten. Eigenlijk is me dit nog niet veel gelukt, behalve in het weekend met een omelet ofzo. De gedachte aan groenten ’s morgens blijft niet echt aanlokkelijk.

-glutenvrije havermout met amandelmelk en rozijntjes
– bananenpannenkoekjes (klik hier voor het recept)
– zelfgemaakte mueli met amandelmelk (klik hier voor het recept)

breakfast week 6 7

Lunch

Slaatjes zijn vaak mijn beste vriend ’s middags, aangezien dit handig is om mee te nemen. Soep is ook altijd een veilige keuze, als je tijd hebt om die te maken de avond vooraf. In het weekend had ik eens goesting in iets specialers, vandaar de asperges en het spiegelei. Topcombinatie, al zeg ik het zelf ^^.

– Slaatje met druiven, komkommer, rijstwafels en filet de saxe
– Groentensoep met rijstwafels en kippenfilet
– Pompoensoep met maiswafels en avocado
– Asperges met een spiegelteitje

lunch week 6 7

Diner

Diner is eigenlijk altijd het leukst, omdat je dan wat meer tijd kunt besteden aan je maaltijd. Dit is niet altijd even plezant natuurlijk. Zeker niet wanneer je pas na 19h thuis komt en dan nog moet beginnen kokerellen. (fuck this, I want pizza). Maar goed! Alles is doenbaar, if you put your mind to it. Als je echt heel weinig tijd hebt ’s avonds, kan je ook voor soep zorgen, of iets dat je van tevoren al kan voorbereiden. Een stukje vlees of vis is ook redelijk snel gebakken, en groenten wokken is ook redelijk snel! 🙂

-Scampis met gewokte groenten
– Sweet potato frietjes met kip en een fris slaatje met rode biet
– Quinoasalade met munt en rozijntjes (recept binnenkort online)
– Pittige omelet met chorizo en rode peper (klik hier voor het recept)

diner week 6 7

Balans

Moeilijke fase, nu geitenkaas uit den boze is. Het klinkt misschien stom, maar ik kon daar echt van genieten op een rijstwafel met wat kipfilet en sla. Bovendien ben ik de afgelopen week ziek geweest, en ik moet eerlijk bekennen dat ik in die dagen gewoon brood heb gegeten. Ik had toen even geen energie om alles voor te bereiden en klaar te maken. Dus heb ik zonder al te veel schuldgevoelens een eenvoudige boterham gegeten. Het is maar een kwestie om daarna terug de draad op te pikken!

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.