Afgelopen dagen kenden we een serieuze winterprik. Het landschap kleurde wit en het kwik daalde tot onder het vriespunt. Eindelijk eens wat echte winterdagen, dacht ik. Er is niks fijner dan je stapschoenen aan te trekken en in je lunchpauze een sneeuwwandeling te maken. Ik ben enorm fan van wandelen. Als ik alleen ga wandelen, zet ik elke keer een podcast op. Ik geef je in deze blog graag een lijstje van mijn favoriete podcasts tijdens het wandelen.

podcasts tijdens het wandelenpodcasts tijdens het wandelen

1. Radio Mama

Deze podcast van Kristien Wollants vind ik een toppertje. Ik heb hem ontdekt tijdens mijn eerste zwangerschap, en tijdens de kraamtijd toen ik ging wandelen met Rune heb ik hier veel naar geluisterd. Zoals de naam je al doet vermoeden, behandelt ze in Radio Mama tal van onderwerpen die voor ouders heel interessant zijn. Mijn favoriete afleveringen zijn die over “Onvoorwaardelijke communicatie”, “Mild ouderschap”, “Ontwikkeling van het brein” en Zelfvertrouwen bij kinderen”.

Je vindt deze podcast hier maar ook op Spotify onder de Podcasts. Ik beluister al mijn podcasts sowieso via Spotify.

2. Deliciously Ella

Ik volg Deliciously Ella al een tijdje, toen ze nog maar enkel haar blog had en hier veel plant-based recepten op deelde. Toen ze haar podcast in 2018 lanceerde met haar hubby, was ik vanaf de eerste minuut ook fan. Ze hebben het niet enkel over voeding maar over wellness in de zeer ruime zin van het woord. Wat ik zo goed vind, is dat alles wetenschappelijk onderbouwd is. Ze hebben elke keer een gast (wetenschapper, researcher of dokter) in de podcast die ze interviewen over een bepaald topic.

3. Serial Killers

Hier komt mijn macabere kantje naar boven, maar ik luister af en toe een graag naar deze podcast over de meest beruchte seriemoordenaars in onze geschiedenis. Vraag me niet waarom, it is what it is :-p.

4. Ted Talks Daily

Je hebt waarschijnlijk al gehoord van Ted Talks. Dat zijn inspirerende lezingen die worden gegeven over de meest uiteenlopende onderwerpen door mensen die helemaal begeesterd zijn van bepaalde ideeën, opvattingen,…Technologie Entertainment Design, en “ideas worth spreading” Daar staat het eigenlijk voor.

Ik ben hele grote fan van Ted Talks en luister soms ook eens naar de Ted Talks Daily podcast. Enkele van mijn favoriete TED Talks zijn; “The Power of Vulnerability” , “10 ways of having better conversation” en “4 taboos of parenting”

Ontspanning en zelfontwikkeling

Ik vind podcasts beluisteren niet alleen een manier van ontspanning, maar ook van zelfontwikkeling. Elke keer ik een podcast heb beluisterd, heb ik het gevoel dat ik op een leuke manier iets bijgeleerd heb. Het feit dat ik dat dan gecombineerd heb met een wandeling, makes me even more proud of myself ;-). 

En jij, wat zijn jouw favoriete podcasts tijdens het wandelen? Ik leer altijd graag nieuwe shows kennen! Laat me weten in de reacties hieronder of stuur me een berichtje op Instagram 😉

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.