Gezond eten

Muy importante... gezond eten staat ALTIJD met stip op nummer 1 in het lijstje van dingen waar ik blij van word. Mits het lekker is uiteraard…maar daar zorg je grotendeels zelf voor. Ik doe niets liever dan lekkere en gezonde receptjes op te zoeken en deze (al dan niet samen met de hubby) klaar te maken. Wist je dat ik er trouwens een heleboel heb verzameld op deze blog? Klik hier! Dat wil uiteraard niet zeggen dat wij nooit eens pizza afhalen, of de frituur vereren met een bezoekje. Ik denk dat wij de 80/20-regel best wel goed hanteren. Het grootste deel van de tijd eten we heel gevarieërd en gezond, en dan af en toe eens wat minder. Balans, dat moet er zijn 😉

Mezelf chocolade gunnen

Speaks for itself.
Ik eet graag chocolade.
Ergo betekent chocolade eten = geluksmomentje. 
Ik heb vroeger al wel eens momenten gehad dat ik mezelf zei: “nu eet ik een hele maand geen snoep of chocolade”. Dat was dan ook een periode dat ik gebukt ging onder eetbuien. Lees hier meer over mijn verhaal. Sinds ik dat niet meer probeer te doen, ben ik gelukkiger. Ik voel me vrijer…Waarom zou ik geen chocolade mogen eten? Dat is belachelijk. Soms duikt de gedachte nog wel eens op….maar aan die verkeerde mindset probeer ik te werken. En eet ik soms weer eens teveel chocolade? Jazeker. Maar ik probeer het dan ook los te laten en niet te compenseren.

Wandelen buiten in de zon

De winter heeft lang genoeg geduurd jongens, ik ben zooooo ready for summer! Elke keer er een straaltje zon doorbreekt, probeer ik die dag mijn neus eens buiten te steken. Soms is dat even op mijn terras een koffie drinken, maar vaker strek ik dan even de beentjes en wandel ik een blokje rond. Instant happiness! 

Boeken lezen

Ik word altijd heel happy als ik tijd vind om een goed boek te lezen. Sowieso lees ik elke avond een half uurtje voor het slapengaan in een of ander boek (meestal een thriller, roman, detective,…). Als ik overdag wat extra tijd heb, ga ik voor non-fictie. Momenteel ben ik bezig in een boek van Jürgen Peeters; “Kinderen zijn geen puppy’s”. Dit is een boek over de kracht van zelfsturing bij het opvoeden van kinderen. Een aanrader voor wie interesse heeft in aware parenting, mild ouderschap, onvoorwaardelijke communicatie en afgestemd opvoeden.

Sporten

Ik ga niet beweren dat ik elke keer megaveel goesting heb om mijn sportkledij aan te trekken en het op een letterlijk loopje te zetten. Maar ik ben altijd heel content als het gedaan is ;-). Naast lopen doe ik regelmatig work-outs via Youtube. Mijn favoriete kanaal is dat van Lily Sabri. Eigenlijk haal ik best wel wat energie uit het sporten, ik voel dat mijn lichaam dat ook nodig heeft. Als ik enkele dagen niks doe, merk ik dat ook aan mijn humeur. 

 

Welke kleine dingen maken jou blij? Let me know!

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.