Wie mijn blog al even volgt, weet dat mijn interesse in voeding en gezondheid verder gaat dan de gezondheidsrubriek in de Flair. Ik ben graag op de hoogte van de nieuwste trends en ideeën en pas deze als het even kan ook graag toe in mijn eigen leven. Bovendien lijkt het me een meerwaarde om niet enkel over die trends en ideeën te schrijven, maar om ze eveneens te testen, met als doel jullie het best te informeren. Daarom kondig ik vandaag graag aan dat ik op zaterdag 29 november officieel van start ga met een Paleo-project.

paleo banner

Paleofeest & Project Gezonder schrijven een boek

Catharina van de website Paleofeest en Elke van Project Gezonder bloggen al een tijdje over hoe zij Paleo in hun leven toepassen.
Catharina heeft dankzij het toepassen van het Paleo-principe ervoor gezorgd dat de auto-immuunziekte waaraan ze leidt, meer onder controle kan gehouden worden. Zij volgt een specifieke vorm van het Paleo-dieet: AIP. Deze afkorting staat voor Auto-Immuun-Protocol. Het is een eliminatiedieet dat je kan gebruiken om te bepalen voor welke dingen je gevoelig bent, dus welke stoffen je lichaam irriteren en mogelijk ziek maken. AIP vertrekt vanuit Paleo, maar is beperkender. Elke is dan weer iemand zoals jij en ik, die enkele jaren geleden begon met Paleo. Gewoon om zichzelf beter en gezonder te voelen en om overtollige kilo’s kwijt te raken.

Samen brengen ze volgend jaar een boek uit over hoe je stap voor stap naar Paleo-voeding kan overschakelen. Geen bruuske stopzetting dus van voeding die je al jaren in je mond stopt, maar een beredeneerde stap-voor-stap uitleg. In het boek wordt de lezer in 4 fases op weg geholpen naar een Paleo-leefwijze. Paleo wordt uitgebreid uit de doeken gedaan en het boek zal ook recepten bevatten.

Voor wie? Voor mensen die genoeg hebben van hun ongezonde levensstijl. Voor mensen die met overgewicht kampen. Voor mensen die energie te kort hebben. Voor mensen die van hun suikerverslaving af willen. Voor mensen die hun manier van leven en eten op lange termijn willen aanpakken. Voor mensen die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Voor mensen die wel willen, maar niet weten hoe eraan te beginnen.

Het boek zal in de lente van 2015 verschijnen.

Ik doe mee!

Wat is mijn rol in dit verhaal?  Wel, samen met een tiental andere testers doe ik mee aan hun Stap Voor Stap Paleo-project.
Terwijl zij dit boek schrijven, zullen wij samen met hen de fases doorlopen en onze bevindingen delen. Onze getuigenissen worden verwerkt in het boek. En dat vind ik persoonlijk een hele grote meerwaarde. De testpersonen zijn namelijk een uiteenlopende groep van mama’s, alleenstaande vrouwen, vrouwen met of zonder relatie, jong en minder jong,… Iedereen kan dan ook met Paleo beginnen, ook mannen 😉

Waarom doe ik mee?

Ik doe mee aan het project uit nieuwsgierigheid en wil wel eens weten of die heisa rond Paleo gegrond is.
Mijn voeding is op zich al redelijk gevarieerd en gezond, dat wil zeggen: ik eet veel groenten en fruit.
Maar ik eet wel heel veel granen (brood, pasta,…) en suikerrijke producten. En je kan een struisvogel zijn en je kop in het zand steken, maar op een gegeven moment besef je toch dat zoveel brood en suiker echt niet goed voor je lichaam zijn. Dat uit zich vroeg of laat door vaker ziek te zijn, je vaak moe te voelen en overtollige kilo’s die er met alle wil van de wereld niet meer af willen. En daarom wil ik Paleo een kans geven. Ik wil wel eens kijken of mijn energiepeil er baat bij heeft: zal ik nog energiedipjes ondervinden of ga ik me gezonder en fitter voelen? Val ik er op een gezonde manier mee af? Bovendien wil ik ook onderzoeken of Paleo haalbaar is voor een fulltime-werkende persoon? Wanneer je aan een dieet begint, en vooral Paleo, moet je beseffen dat er meer planning aan te pas komt. Je kan niet zomaar eender wat in je mond steken wanneer je honger krijgt. Het moet binnen je dieet passen. Dit is natuurlijk niet evident wanneer je fulltime werkt.

 

Lees HIER mijn artikel over de Paleo-leefwijze. Neem dan HIER eens een kijkje wat je wel en niet mag eten bij Paleo.

Zaterdag gaan we dusvan start met de eerste fase van uit het boek. Veel kan ik niet verklappen natuurlijk, daarvoor zullen jullie het boek moeten lezen. Maar ik ben wel van plan om mijn bevindingen gaandeweg hier neer te  pennen samen met paleo-proof recepten (niet die van het boek). Ik zal de komende weken dus vaak bloggen over mijn Paleo-avontuur. U weze gewaarschuwd 😉

 

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.