Af en toe moet je eens iets geks proberen. Gewoon omdat het kan, en omdat het niet veel tijd in beslag neemt. Ik begon vandaag met zoiets: de 30 Day Plank Challenge. Ik heb hier niet over die gekke hype van een paar jaar geleden (ook wel “The Lying Down Game” genoemd) . Integendeel: dit is een fitness oefening waarbij je dertig dagen lang heel even de tijd neemt om te “planken”.

Planken?how to plank

De Plank is een fitnessoefening die meerdere spiergroepen aanpakt; voornamelijk je buik maar ook je rug, schouder en -bilspieren. Het is niet moeilijk: ga op de grond liggen (op je buik), leg je ellebogen onder je schouders. Duw je op en steun op je onderarmen en tenen. Opletten voor een holle of bolle rug, dat is niet de bedoeling. Hou ook je hoofd recht (niet naar boven of beneden kijken).

30 Day Plank Challenge?Plank-Challenge-web

De naam zegt het zelf: voor de komende 30 dagen ga je elke dag een “plank”-moment inplannen. Ik doe dit ’s avonds, een uurtje voor het slapen gaan. Elke dag ga je iets langer “planken”, tot je uiteindelijk aan 5 minuten geraakt. (my god dat is lang, die 20 seconden waren al vrij moeilijk!) Hieronder vind je het schema terug. Het is belangrijk om de rustdagen te respecteren om je spieren de nodige rust te gunnen.

 

 

Voordelen van planken?

Bron : http://workout-essentials.com
Bron : http://workout-essentials.com

Kan ik kort over zijn: strakkere spieren tiens! 🙂
-Je wordt er sterker van en flexibeler.
-Je spieren worden gestretcht.
-Je zal onbewust een mooiere rechte houding aannemen als je blijft planken.
Ik begon vandaag en zal binnen 30 dagen mijn ervaring delen. Hopelijk raak ik effectief tot 5 minuten, ahum.
Als jullie meedoen, hoor ik graag jullie eigen ervaring.

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.