Stel mij de vraag wat ik mee zou nemen naar een onbewoond eiland, ik antwoord je : chocolade. Of misschien mijn vriend. Maar dan op voorwaarde dat hij chocolade mee heeft. Hoe vaak ik ook geprobeerd heb om mijn chocoladeobsessie in te tomen, het liep telkens met een sisser af. Ik heb wel al eens chocoladevrije periodes ingelast, maar daarna lagen de planken van de koelkast alweer snel vol met dat heerlijks. Soit. Ik leg me erbij neer jongens. Ik kan er maar beter mee leren leven, n’est-ce-pas? Ik trakteer mezelf dikwijls eens op chocolade, maar dan wel liefst zo puur mogelijk. Jullie weten dat pure chocolade toch iets beter is dan witte of gewoon bruine. Dit receptje is makkelijk en snel klaar. Maak je eigen chocolade studentenhaverpralines! (En nee dat woord bestaat niet, maar nu even wel)

LET’S GO! Wat heb je nodig?IMG_2937

Voor tiental pralines:
-tablet pure chocolade (ik neem zo puur mogelijk)
-notenmengeling, rozijnen of gojibessen
– Optie: snufje zeezout (groffe korrel)

Hoe ga je te werk?IMG_2941

-Smelt je chocolade au bain marie
(laat water koken in een pan en zet daar een iets kleinere kom in waar je de
chocolade in doet, naarmate het water warmer wordt,  zal je chocolade smelten. Dit is “bain marie“. Hopelijk heeft het meisje waarna dit genoemd is niets gelijkaardigs meegemaakt.)
-Neem een groot bord en span hier aluminiumfolie over
-Chocolade gesmolten? Nu heb je twee opties :

 1) Je neemt een soeplepel chocoladesaus en giet die op je bord. Dit doe je tot je geen saus meer hebt. Dan leg je de nootjes/bessen/rozijnen er gewoon op. Dit is een traditionele chocolade studentenhaver. Je kan afwerken met enkele zoutkorreltjes.

2) Je mengt je noten en IMG_2939bessen/rozijnen meteen door je chocolademengsel. Dan neem je een lepeltje en schep je telkens een kleine hoeveelheid in een ronde vorm op je bord. Dit doe je tot je geen mengsel meer hebt.
Ik heb hiervoor gekozen, omdat het dan meer  een “echte praline” is. Je kan ook hier weer afwerken met enkele grove korrels zout.

-Zet je bord een half uur of langer in de koelkast. Zo stijven je pralines mooi op.
-Volgende stap: aanbieden aan de mensen die je graag ziethebt en GENIETEN! 🙂

IMG_2942

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.