notenbuit zuidmarktWanneer je bewust de stap zet naar een gezondere levensstijl, voel je dit meestal een beetje in de portemonnee. Natuurlijk, er zijn er die beweren dat gezond eten niet per sé duurder hoeft te zijn. Maar eerlijk, ze zouden evengoed kunnen verkondigen dat de kerstman uit China komt of dat vissen niet kunnen zwemmen. Want gezonde en biologische voeding heeft nu eenmaal een prijskaartje. Elke week naar de Bioplanet zou je behoorlijk wat kosten. Ik weet niet wat jullie budget is, maar het mijne haalt dat niet ;-). Maar dit hoeft geen reden te zijn waarom je niet gezonder zou gaan eten. Er bestaan namelijk wel een heleboel tips die je flink wat kunnen besparen. Een van deze klassieke tips is je inkopen op een markt te doen.

zuidmarkt bl

Liquidation totale, mademoiselle!

Vandaag is dus de tweede dag van mijn stap-voor-stap paleo project en ik trok naar de Zuidmarkt in Brussel. Waarom?
Omdat je er goedkoop je groenten, fruiten, noten, zaden, bessen, vis, vlees,…kortom ALLES kan inslaan. De Zuidmarkt is echt gigantisch en huisvest honderden kraampjes. Je vindt er sowieso wat naar je gading. Bovendien, en hier is de gouden tip, moet je tegen een uur of 13h gaan. Dat is het tijdstip waarop de marktkramers zich proberen te ontdoen van hun waren. Fruit en groenten worden er aan dumpingprijzen verkocht en vaak kan je er echt gouden zaken doen. “Liquidation totale mademoiselle, tout à 1 euro! ;-)”
Omdat ik nu voor een tijdje geen gluten en koemelk meer eet, besloot ik om een hele hoop noten in te slaan. Met notenmeel kan je namelijk glutenvrij brood bakken en dat ben ik van plan de komende dagen. Noten zijn echter redelijk pricy in de winkel dus als je er veel van gebruikt, koop je ze best in grote hoeveelheden. Zo dus, de notenbuit op de markt: een kilo amandelen, een kilo studentenhaver, een halve kilo cashewnoten en maanzaad. Daar kan ik wel even mee verder 😉 Verder kocht ik nog schandalig veel avocado’s, bananen, spruitjes, courgettes, gedroogde dadels, komkommers, pitten en zaden. Genoeg om een bescheiden leger mee te voeden! Dus, als je volgende zondag niet weet wat doen : breng dan zeker eens een bezoekje aan de Zuidmarkt, en vergeet je oude-mensjes-trolley niet. Niet hip, maar wel handig!

zuidmarkt bxl

Waar & Wanneer?

Zuidmarkt aan de Zuidlaan (metrohalte Zuid) in Brussel.
Zondag van 06:00 tot 13h00 (loopt wel later uit hoor, no worries voor de langslapers onder ons)

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.