Paleo

Zoals jullie weten ging ik vorig jaar een tijdje Paleo (lees hier en hier meer over het Paleo-dieet). Ondertussen ben ik opnieuw overgestapt op een “normaal” voedingspatroon, maar dat neemt niet weg dat ik toch nog af en toe iets Paleo kook.Waarom? Omdat het lekker is en meestal mindere zwaar op de maag valt. Als je geen tien kilo vlees eet uiteraard. 

Paleo Spaghetti ?

Een van de zaken waar ik het moeilijk mee had tijdens mijn Paleo-project, was het schrappen van pasta. God, wat miste ik die heerlijke gekookte deegwaren. Een lekkere spaghetti bolognaise bijvoorbeeld is een no-go binnen het Paleo-dieet. De kaas die er bovenop wordt gedropt, mag je eveneens vergeten. Maar ze zijn inventief hoor, want al snel kwamen ze met een gezond Paleo-proof alternatief op de proppen: spaghetti van courgettes. Oftewel , courgetti!

courgette

Hoe maak je courgetti?

Aha ! La question de jambon, zoals men wel eens durft te zeggen. 
Het is eigenlijk doodeenvoudig. Je kan spaghettisliertjes draaien van courgettes met behulp van een spiralizer . 
Je kan deze op eender welke webshop vinden of in een kookwinkel, maar die zullen waarschijnlijk een lieve duit kosten.
Ik geef jullie een gouden tip indien jullie af en toe eens rondsnuisteren op MiniInTheBox; kijk zeker daar eens. Ik kocht mijn spiralizer voor ongeveer 8 euro en it works juste fine !  

Als je het eens wilt proberen tel je sowieso 1 à 2 courgettes de man. Je draait de courgettes in de spiralizer en maakt er sliertjes van.
Deze kan je ofwel een paar minuutjes in een hete pan “bakken”, ofwel gewoon 2 minuten meekoken in water. Klaar ! 
paleo spaghetti

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.