Sinds deze week bevind ik mij in de 3de fase van het Paleo-project en schrap ik voorlopig alle peulvruchten van het menu. Waarom? Dat lees je hier. Mits wat aanpassingen hier en daar verandert er op zich niet veel. I just don’t eat beans anymore 😉 Ik geef jullie graag een overzicht van enkele van mijn menu’s uit de voorbije twee weken!

Ontbijt

Ik ben zeer onaangenaam gezelschap ’s morgens wanneer ik niets gegeten heb. Ontbijt = cruciaal.
Deze ontbijtjes houden mij in de voormiddag op de been:

– Glutenvrije havermout met amandelmelk
– Paleo muesli met amandelmelk
– Banaanpannenkoekjes (klik hier voor het recept)
– Rijstwafels met kipfilet en groentjes

breakfast week 6 7

Lunch

De collega’s op het werk zijn het ondertussen al van mij gewoon dat ik met een heuse picknick kom aanzetten ’s middags. Lang leve een keuken op het werk waar je lekker kan smossen en ingrediënten mengen 😉

– Tomatensoep met balletjes, rauwe groentjes en maiswafels
– Zelfgemaakte erwtensoep met spekjes, rijstwafels en filet de saxe
– Slaatje met tonijn, witloof en allerlei groentjes met rijstwafels
– Glutenvrije boterham met kipfilet, ei en groentjes
– Quinoasalade met amandel, munt en rozijn (klik hier voor het recept)

lunch week 8 9

Diner

Weet je nog vroeger, toen je klein was, en op je onschuldige doch belangrijke vraag “wat eten we vanavond”, kwam een antwoord dat je niet beviel? Die tijden zijn goddank voorbij! Ik heb me de laatste tijd kostelijk geamuseerd met het vinden van heerlijke paleo-proof recepten. Ik kan het iedereen aanraden die van kokerellen houdt 😉

– Gebakken spiegeleieren met gegrilde asperges en paprika
–  Rundsmedaillon met slaatje met appel en quinoa
– Kabeljauw uit de oven met wortel, paprika, tomaat en rijst

dinner

Balans

Door restaurantbezoeken en eetfestijnen hier en daar heb ik de voorbije weken niet altijd even goed kunnen volgen met het Paleo-project. Het gaat er dan om om de beste keuzes te maken, en om na “slechte” keuzes gewoon terug de draad op te pikken. Al heb ik af en toe wel eens een foert-moment, moet ik eerlijk toegeven. Niemand is perfect, toch? Ik merk wel daar wel op dat er een grote misvatting bestaat rond dit project. Dit is géén dieet. Ik honger mezelf NIET uit, integendeel, ik eet véél, maar gewoon anders. Meer groenten, vlees, vis, noten, zelfgebakken dingen, rijst, aardappelen, glutenvrij brood met beleg,…Dit hoef je niet te doen als je wilt afvallen. Voor de nieuwsgierigen onder jullie: ik ben ongeveer 1,5 kg afgevallen sinds begin van het project in november. Dit is niet veel, maar het is gebeurd zonder inspanning. Enkel door mijn eten hier en daar aan te passen. Maar dit is niet mijn doel. Het is mooi meegenomen, maar voor mij is het werkelijke doel om gezonder te gaan leven. En ook al heb ik ups en downs, en eet ik hier en daar wel eens(te veel) dingen die eigenlijk niet zouden mogen, ik voel me er niet zo schuldig om omdat ik weet dat ik de voorbije weken al hele gezonde keuzes heb gemaakt. Daar gaat het uiteindelijk om: bewuster om te gaan met voeding en je lijf niet volproppen met rotzooi :-).

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.