Zoete aardappel, spek, spruitjes en ei (paleo)
2015-05-18 19:09:44
Ik volg misschien geen strikt Paleo regime meer, maar ik integreer wel heel vaak Paleo-recepten in mijn maaltijden. Waarom? Omdat het super lekker is, ah ja! De zoete aardappel is een heerlijk alternatief voor een gewone aardappel (die niet toegestaan is binnen Paleo). Dit recept van zoete aardappel met spruitjes, spek en spiegelei is gluten- en zuivelvrij en helemaal Paleo-proof.
Print
Ingredients
- - halve kilo spruitjes
- - spekblokjes
- - 1 rode ui
- - 2 teentjes look
- - 3 eitjes
- - 3 kleine zoete aardappels
- - zout en peper
- - kokosolie, boter of olijfolie
Instructions
- - Kook eerst je spruitjes een tiental minuten in kokend water.
- - Schil ondertussen de zoete aardappels en snij ze in kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter dik.
- - Hak je uitjes fijn.
- - Bak je spekblokjes even krokant aan in een pannetje. Doe het spek dan even op een bord met wat keukenpapier eronder (om een teveel aan vet te vermijden).
- - Fruit nu in diezelfde pan je uitjes in wat olie, en voeg er dan de zoete aardappel aan toe.
- - Doe een klein bodempje water in de pan en leg er een deksel op zodat het geheel zacht kan worden.
- - Giet je spruitjes ondertussen af, en snijd ze dan op een plankje in halfjes.
- - Als je zoete aardappel een kwartiertje of zo heeft opgestaan (prik er even in met je vork om te kijken of ze gaar is), doe je er de spekblokjes en vervolgens de spruitjes bij. Kruid eventueel met peper en zout als je dat wil.
- - Bak in een ander pannetje ondertussen de spiegeleitjes.
- - Doe een schep groenten op je bord en leg er dan een spiegelei op.
- - Klaar: een heerlijk paleo, glutenvrij, zuivelvrij en bovenal heerlijk gerecht! 🙂
Life Is Good https://www.life-is-good.be/
paleo - glutenvrij - zuivelvrij - paleo recept - spruiten - spek - zoete aardappel