Dit recept voor glutenvrije mueslirepen met superfoods is een vervolgrecept op mijn eerste Paleoproof muesli (klik hier voor het basisrecept). Biover is namelijk ook uitgekomen met een nieuw gamma aan superfoods en ik kreeg enkele producten toegestuurd om eens testen. De bessenmix leek me heel geschikt om eens te verwerken in een nieuwe voorraad zelfgemaakte en glutenvrije mueslirepen ! In gojibessen, moerbeien en cranberries zitten een heleboel antioxidanten, een mooie toegevoegde waarde aan je mueslirepen dus ;-). Ik gebruikte ook extra vierge kokosolie en kokossnippers voor dit recept. Als je hier niet zo van houdt kan je best een of andere notenboter gebruiken en de kokossnippers achterwege laten. 
Lees hier trouwens meer over deze superfoods 

glutenvrije mueslirepen met superfoods

No bake Glutenvrije superfood mueslirepen
Print
Ingredients
  1. - Handvol in stukken gehakte bessenmix of andere gedroogde vruchten(ik gebruik die van het superfoodsgamma van Biover)
  2. - 2 flinke eetlepels kokosolie (ik gebruik extra vierge, voor lekkere kokossmaak)
  3. - 1 kopje geraspte kokos (kan je weglaten)
  4. - 2 kopjes havermout (glutenvrij of gewone)
  5. - 3 eetlepels honing of agavesiroop
  6. - 1 eetlepel zadenmix
  7. - 1 eetlepel chiazaadjes
  8. - twee handjesvol noten (fijn gehakt)
  9. - snuf zout
Instructions
  1. - Smelt de kokosolie in een pan en roer er dan je zoetstof bij (ik gebruik Agavesiroop)
  2. - Laat dit even (enkele minuten) borrelen en doe er dan de havermout bij. Roer goed.
  3. - Doe er vervolgens al je fijne ingrediënten bij (zaden, kokossnippers, eventueel chiazaadjes, sesam,...) en roer opnieuw.
  4. - Doe dan de gedroogde vruchten en de fijngehakte noten erbij. Blijf roeren tot je een stevige mueslimassa hebt.
  5. - Neem een bakplaat en doe er bakpapier in. Doe je mengsel erin en verdeel het overal even goed. Je zal zien op de foto's dat ik net genoeg heb voor een halve bakplaat, wat echt meer dan genoeg is voor een mooie voorraad repen. Vouw het papier toe en druk met een potje of zoiets de massa stevig aan. Je wil overal een even dikke laag muesli, voor het beste resultaat.
  6. - Zet dit dan minstends een dag in de frigo, zodat het kan "opstijven".
  7. - Dan haal je het uit de schotel en snij je hem in reepjes !
Notes
  1. Handig om mee te nemen. Ik brokkel hem soms ook af om in mijn yoghurt te doen. Heerlijk 😉
Life Is Good https://www.life-is-good.be/
glutenvrije mueslirepen met superfoods maken

Laat gerust een reactie achter :-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.